Despre extraterestrii mintilor noastre

Niciun comentariu
A fost o perioada, daca va amintiti, cand erau in voga - mare voga chiar - zvonurile despre extraterestri si despre OZN-uri de cele mai multe. Fiecare vedea cate un ozn, fiecare vedea cate un extraterestru… Un lucru ciudat este ca nimeni nu a adus dovezi insa iata o intamplare care poarta numele de Chupas, OZN-urile agresive din Brazilia. Chupas sunt obiecte misterioase, asemanatoare cu OZN-urile, care ar fi fost vazute zburand noaptea in padurile din estul Braziliei. Au fost descrise ca fiind farfurii zburatoare mici, metalice, care zboara pe deasupra copacilor, scotand un sunet ca al unui frigider sau transformator.

Majoritatea oamenilor din acea regiune braziliana sunt saraci, asa ca mergeau noaptea la vanatoare de caprioare. Pentru a face asta, se catarau in copaci, asteptand prada. in aceste momente, localnicii au spus ca au zarit chupas. Atunci cand erau observate, emiteau o lumina alba, stralucitoare. in loc sa fie insa simple "obiecte neidentificate", aceste chupas au fost uneori daunatoare. in unele cazuri, oamenii spun ca au fost vanati de ele, iar dupa experienta au avut dureri zile sau chiar ani intregi. Unii locuitori chiar au murit din aceasta cauza. Si daca tot suntem la capitolul de ciudatenii merita sa aducem aminte si de Ourang Medan, cargoul olandez fantoma. In februarie 1948, numeroase vase de langa Indonezia au primit apeluri de urgenta de la cargoul olandez SS Ourang Medan. Mesajul era: "Toti ofiterii, inclusiv capitanul, zac morti prin cabine si pe punte. Este posibil ca tot echipajul sa fie mort". Aceasta transmisiune a fost urmat de una in cod morse, indescifrabila, apoi de inca un mesaj sinistru "Eu mor". Cand primul vas de salvare a ajuns la locul semnalizat, au incercat sa contacteze Ourang Medan, fara succes insa.

Au fost trimisi cativa oameni pe vas, iar situatia de acolo a socat echipa de salvare. Toate persoanele de la bord erau moarte, cu ochii deschisi si indreptati catre soare, cu bratele intinse si cu fetele pe care li se putea citi groaza. Chiar si cainele echipajului era mort. Dupa ce salvatorii au luat decizia sa paraseasca vasul si s-au indepartat, Medan a explodat si s-a scufundat. Si in aceeasi categorie avem si Gef, mangusta vorbitoare. In septembrie 1931, membrii familiei Irving- James, Margaret si fiica Voirrey, de 13 ani, au marturisit ca au auzit zgarieturi persistente si fosnete in spatele peretilor de lemn ai fermei. La inceput au crezut ca este un sobolan, dar creatura nevazuta incepuse sa scoata diverse sunete, uneori de dihor, alteori precum maraitul unui caine sau plansetul unui copil. La scurt timp, creatura a dovedit ca poate vorbi, si s-a prezentat ca fiind Gef, o mangusta, care pretindea ca s-a nascut in India, in 1852. Dupa spusele fetitei, singura persoana care a vazut animalul, Gef avea dimensiunile unui sobolan mic, cu blana galbena si o coada mare si stufoasa. Mangusta spunea ca este "foarte, foarte inteligenta", "un spirit pamantean", sau "o fantoma in forma de nevastuica".

A explicat chiar la un moment dat: "Sunt foarte ciudat. Am maini si picioare, iar daca m-ai vedea, ai lesina, ai fi pietrificat, mumificat sau transformat intr-un munte de sare". Voirrey Irving, care a murit in 2005, l-a luat pe Gef sub aripa sa si au devenit prieteni. intr-un interviu dat la maturitate, Voirrey si-a mentinut marturia conform careia Gef nu exista doar in imaginatia sa.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu