Cele mai inspirate idei de montare pavaje pentru propria gradina

Niciun comentariu
Infrumusetarea gradinii este primul lucru pe care il face noul proprietar dupa ce s-a mutat in casa noua si a terminat cu finisajele interioare. Gradina este un fel de carte de vizita pentru proprietar, pentru ca invitatii o va pe ea in prima faza, apoi ce e in casa. Pe langa faptul ca trebuie sa fie asortata din punctul de vedere al designului cu arhitectura casei, gradina trebuie sa fie si un spatiu in care sa se circule omeneste, fara sa stai permanent cu piciorul in mocirla si balti, sa duci in casa tot noroiul si fel de fel de frunze.

Pentru asta se pot monta pavaje fie de o firma profesionista, fie chiar de catre proprietar, astfel economisindu-se timp si bani. Pavajele nu sunt greu de facut, dar trebuie multa rabdare, putina pricepere si intelegera notiunilor legate de materiale de constructii principale. Sunt foarte multe moduri in care poti sa-ti pui pavaje in curte, unele mai ispirate, unele mai funny, altele foarte inedite. Se poate incepe cu pavele in zonele care imprejmuiesc casa, unde vei da un design clasic. Acest tip de pavaje sunt ideale pentru trepte, alei, zone de urcare. Se incepe cu delimitarea zonei de pavat, se calculeaza zona totala, se cumpara materialele, apoi uneltele si te poti apuca de treaba. Intai se face fundatia, cu ajutorul unei placa compactor vibrator, apoi se pune nisipul, care trebuie spalat in prealabil, la o adancime considerabila pentru a da stabilitate pavelelor montate.

Urmeaza montarea pavelelor in ce forma se doreste, apoi imprastierea nisipului printre ele si la final se matura bine nisipul si se mai completeaza rosturile pana cand sunt umplute total. Dupa ce ai montat pavelele pe langa casa, poti sa faci alei prin curte, poti sa faci cercuri in care sa pui in mijloc o masa cu umbreluta pentru a savura vara o limonada, poti sa faci pavaj pentru leagan, exact sub balansoarul tau preferat pe care mai toti oamenii de la casa si l-au pus in curte. Poti sa faci multe, depinde doar de imaginatia ta.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu