Mituri despre telefoanele smart si cat de adevarate sunt

Niciun comentariu

Ca in toate domeniile, si in cel al telefoanelor smart au tot circulat si circula o multime de mituri legate de utilizare, de siguranta, de modul in care pot fi folosite mai eficient telefoanele de ultima generatie. Iata in continuare doar patru dintre cele mai cunoscute si adevarul despre ele. Mitul 1: Sticla sau folia din silicon protejeaza ecranul telefonului de zgarieturi. Este fals. La inceput, intr-adevar, aveam niste ecrane din sticla foarte subtire care se puteau zgaria si distruge foarte usor.

Pe masura ce tehnologia a avansat, sticla a devenit mai groasa, ai rezistenta, sunt multe modele de telefoane din prezent care pot supravietui si unei zgarieri cu lame de cutite ascutite. Sticla ieftina din care sunt facute foliile de sticla asigura o protectie slaba si poate face mai mult rau decat bine telefonului, daca e mai groasa apar si probleme cu senzorii, daca este pusa peste camere fotografiile s-ar putea sa nu mai fie asa de reusite. Aplicarea unei protectii minime este totusi buna mai ales daca utilizam intens telefonul, ne poate feri o vreme de o vizita la service pentru o inlocuire display iphone, dar protectia nu e 100% garantata, depinde mult de calitate si de modul de utilizare. La un service puteti afla cele mai bune metode de prevenire a zgarieturilor pe ecran sau a spargerii acestuia, la nevoie se poate face rapid o inlocuire display iphone pentru a putea folosi telefonul cat mai bine. Mitul 2: Telefonul smart se incarca doar cu incarcatorul lui, cand cumparam altul cumparam doar incarcator exact la fel, de la firma producatoare. Si acest mit este fals, putem folosi orice fel de incarcator compatibil cu portul telefonului, atat ca va trebui sa fim foarte atenti la amperaj, putere, voltaj, ele vor trebui sa fie aceleasi cu cele descrise pe produsul original din pachetul telefonului. Incarcatoarele vor trebui sa fie de calitate, sa fie foarte bine construite si sa poata fi cuplate in siguranta la telefoanele dorite. Daca au si incarcare rapida, pe un port cu incarcare rapida, cu atat mai bine. Mitul 3: Un wallpaper negru salveaza bateria de la descarcare prea rapida.

Mitul e adevarat, dar se aplica ideea doar la un display LED, Super AMOLED, OLED. Energia pentru pixelii negri nu este necesara la LED-uri, la LCD-uri e nevoie de energie chiar si pentru pixelii negri. Este interesant de stiut ca un wallpaper negru nu aduce economie de energie prea mare la LED-uri, efectul se simte doar daca combinam un astfel de wallpaper cu soft si modalitati noi de economisire a bateriei, anumite setari ale OS-ului telefonului. Mitul 4: Specificatii mai bune inseamna si o performanta mai buna. Este adevarat in parte, da, la specificatii mai bune avem si performante mai bune, dar daca avem un hadware uau! si implementarea lasa de dorit nu avem si performantele dorite.

Performanta e greu de cuantificat in realitate, mai ales pentru utilizatorii obisnuiti, asa ca producatorii se folosesc de pixeli la camere, de frecvente la procesoare ca sa deosebeasca intre un hardware de calitate si unul mai slab.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu