Homeopatia nu trebuie sa inlocuiasca tratamentul medicamentos

Niciun comentariu
Cand o persoana se imbolnaveste, primul impuls este sa se trateze acasa cu tratamente babesti si apoi sa se duca la farmacie sau la doctor, unde i se va prescrie un tratament medicamentos adaptat afectiunii de care sufera cu adevarat. Drumul de la leacurile babesti la tratamentul adecvat, specific bolii este unul destul de lung, multi pacienti fiind tentati sa caute orice fel de scurtatura pentru a evita contactul cu doctorul si medicamentele de sinteza.

Cea mai populara alternativa la tratamentele clasice este homeopatia, adica administratea de pastile sau siropuri, tincturi, decocturi pe baza de plante, legume, fructe, seminte, extracte, fara nici un fel de adaos sintetic. Multe astfel de tratamente miraculoase chiar au efecte mai puternice decat medicamentele, nu au efecte secundare si sunt mai usor de suportat si de tolerat de catre organism. Desi par inofensive, plantele sau extractele ne pot face mai mult rau decat bine pentru ca pot actiona si asupra altor organe sau pot ascunde substante si compusi pe care organismul nu-i poate accepta. Potrivit unui studiu facut de australieni, homeopatia devine inutila in tratarea oricarui tip de boala, producand mai mult rau decat bine. Exista insa si multi homeopati care sunt de parere ca substantele toxice in cantitati mici introduse in corp pot sa distruga celule infectate si pe cele canceroase, scapand corpul omenesc de cei mai temuti virusi sau cele mai acerbe bacterii. Cu cat se amana prezentarea la medicul curant si obtinerea unei retete cu medicamente de sinteza pentru boala depistata in urma consultului medical, cu atat riscul dezvoltarii altor boli sau agravarii simptomelor deja prezente este mai mare. Si farmaciile vor trebui in viitor, dupa cum ar fi precizat cele mai importante autoritati din domeniul medical australian, sa isi regandeasca depozitarea si oferirea de reduceri la medicamentele pe baza de plante si extracte, pentru a nu mai incuraja administrarea lor.

Mai mult, eficienta dovedita a homeopatiei este destul de proasta in raport cu cea a medicamentelor obisnuite, tinand cont ca substantele active din plante sau extracte au concentratie mult mai mica si o putere curativa de multe ori pusa la indoiala.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu