Obtine certificate energetice ieftine, in cel mai scurt timp posibil cu energoauditor

Niciun comentariu
Piata imobiliara din Romania a inceput sa se mai dezmorteasca dupa cativa ani in care nimeni nu mai avea curajul sa vanda sau sa cumpere vreo locuinta. Partea mai putin placuta este ca s-a schimbat si legislatia care reglementa conditiile in care se face o vanzare-cumparare sau o inchiriere, asa ca va trebui sa ne punem la curent cu noutatile care au intervenit atunci cand discutam de tranzactii imobiliare, fie ca e vorba de vanzare/cumparare, inchiriere.

Noutatea introdusa de cativa ani consta in necesitatea obtinerii de certificate energetice indiferent ca se inchiriaza sau se cumpara-vinde o locuinta. Certificatul energetic este un document care atesta caracteristicile termice ale locuintei, cat de bine izolata este, daca pierde sau nu caldura, daca are o izolatie facuta corect etc. Pentru a avea o incadrare in clasa energetica cat mai buna, de regula A sau B, trebuie sa aveti neaparat locuinta dotata cu tamplarie termoizolanta peste tot, instalatii electrice si sanitare noi sau intr-o stare foarte buna, fatade anvalopate corect cu polistiren gros, dar si cu centrala termica eficienta si economica.

Obtinerea de certificate energetice in Bucuresti dureaza foarte putin, in cateva zile lucratoare aveti evaluarea si certificatul facute, preturile fiind acceptabile, in functie de tipul de locuinta vizat. De exemplu, la energoauditor.ro, puteti sa platiti 140 de RON pentru o garsoniera, la doua si trei camere pe locuinta se plateste pana in 160 RON, in vreme ce la patru camere suma totala de plata nu depaseste 170 RON. Daca e vorba de case cu suprafete mai mici de 100m2, atunci pretul se dubleaza, ajungand in jur de 300 RON. Pentru spatiile mai mari se negociaza in functie de suprafata.

Odata intrat in posesia certificatului energetic, veti sta departe de orice amenda sau sanctiune din partea autoritatilor, actul va fi valabil zece ani, acesta putandu-se intocmi oricand, nu neaparat in preajma vanzarii sau inchieririi, cumpararii locuintelor.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu