Dronele, cei mai ieftini salvamari

Niciun comentariu
Am avut ocazia sa mai discutam pana acum despre drone si modul in care omul modern le poate folosi ca sa-si faca viata mai usoara. De la utilizarea lor in livrarea fast-food, pana la capturarea unei imagini de senzatie cu drona pentru selfie sau drona care ne ajuta sa ne deplasam dintr-un loc in altul sau sa avem internet in creierii muntilor, aceste mici masinarii sofisticate incep sa ne invadeze viata si sa ne-o faca mai usora.

Daca la inceput scopul lor e pur militar, pentru supraveghere si atac, acum, dronele „civile” au ajuns sa „ameninte” si locurile de munca ale salvamarilor. Da, ati auzit bine, salvamari. Cum se poate asa ceva? Ideea le-a venit proprietarilor statiunii italiene Forte dei Marmi. Dedicata VIP-urilor, statiunea are anual sute de oameni bogati si celebritati care nu vor sa riste sa se inece in timpul concediului. Dronele special echipate le vor arunca veste de salvare cand acestia vor avea nevoie de ele, supraveghindu-i indeaproape. Proiectul este deja gata sa fie implementat iar in doua luni deja plaja va fi plina de astfel de robotei. Vestele de salvare vor fi transportate de pe uscat, de la mal, la persoana care are nevoie de ele pentru a nu se ineca si a ramane in viata pana vin adevaratii salvamari. Comunicarea permanenta cu persoana aflata in pericol se va realiza tot prin intermediul dronelor. Spre fericirea salvamarilor, sefii statiunii inca nu se gandesc sa scape de ei, dar nici multe zile nu mai au de stat acolo daca dronele isi vor face treaba ca la carte. Pe de alta parte, cine foloseste dronele private pe plaja pentru alte actiuni, gen spionaj, le va pierde pentru totdeauna, ele fiind confiscate si chiar distruse. Statiunea a ajuns celebra si are enorm de multi turisti vara si pentru ca aici are casa de vacanta celebrul Georgio Armani.

Daca va functiona in Italia, drona salvamar va fi preluata si de australieni, pe plajele Bondi. Aici problema mare sunt rechinii, care vor putea fi descoperiti mai usor, iar oamenii avertizati imediat si evitate astfel atacurile animalelor feroce. Ideea cu drona salvamar nu e noua. In 2013, iranienii au prezentat drona salvamar care salva persoanele de la inec. Ea ducea colace de salvare oamenilor si-i ajuta sa se descurce in valuri. In plus, detectia si fotografierea obiectelor din apa sau oamenilor era foarte usoara si se facea cu o camera cu infrarosu si un soft special.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu