Preparate absolut oribile pe care oamenii le-au mancat in trecut

Niciun comentariu
Prajitura cu otet. E o zicala foarte populara in toata lumea: cand viata iti da lamai, fa limonada. Dar ce te faci cand viata iti da otet? Poti sa faci o placinta? Nimeni nu stie de unde si cand a aparut cu exactitate ideea unui preparat cu otet, gen prajitura, insa se presupune ca acest tip de mancare dateaza de prin anii 1850+. Cei care faceau prajituri au inceput sa puna si otet in compozitia lor pentru ca era mai ieftin decat fructele si sucul de lamaie.

Placinta cu otet e numita si placinta cu lamaie a omului sarac, dar n-are lamaie. Seamana putin cu placinta cu branza, care are malai in compozitia sa. Bucataria americana e plina de retete de placinte dulci si sarate. In timpul Marii Depresiuni, oamenii au combinat biscuitii cu sucul de lamaie in placinte pentru a da un gust de mar acestora. In ultimii ani placinta cu otet a revenit si e servita in anumite restaurante, unde gasim varianta cu otet balsamic. Salata de jeleu. Disperarea din anii 1950 pentru mancarea ambalata si ieftina a dus la aparitia salatei de gelatina, servita pe o forma foarte atragatoare. Desi oamenii trageau in gelatina si aspic diferite preparate inca de la 1600, de prin 1960 jeleul a luat un avant urias. Revistele au tot publicat retete de salate congelate cu creveti, rutabaga, carne si legume.

Mancarea ambalata, conservata, sub forma de pulbere a reprezentat o evolutie tehnologica uriasa. Cat priveste jeleul, el a fost primit cu bratele deschise de familii care se chinuiau sa de legume de tot felul copiilor care nu erau de acord cu o dieta green. Era si o reteta in care jeleul era servit cu un topping de maioneza (iac!). La un moment dat, o companie producatoare de jeleu a scos pe piata jeleul cu aroma de castravete si rosii, insa nu a rezistat pe piata. Mai bine faci o salata de rosii si castraveti decat sa mananci jeleu cu rosii si castraveti.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu