Primii pasi in crearea unei statii radio

Niciun comentariu
Fie ca sunteti in cautare de informatii cu privire la modul ideal de a punele bazele unui post de radio FM care opereaza cu un consum redus de energie, opereaza pe o frecventa cu putere maxima sau pe un stream alternativ pe Internet, este esential sa se stabileasca mai intai care sunt optiunile disponibile pentru fiecare. De asemenea, este important sa se inteleaga procesul de obtinere a unei frecvente, care sunt cerintele de licentiere, si, de asemenea, pe ce tipuri de echipamente de radiodifuziune FM si aparate de studio va trebui sa ruleze postul de radio.

Pe www.cbmania.ro se gasesc nenumarate informatii cu prezentari detaliate ale unora dintre optiunile care pot fi alternative. Insa, trebuie sa se tina cont ca nu toate solutiile oferite pot fi disponibile in toate regiunile, deoarece si conditiile de emisie variaza de la caz la caz. Cand vine vorba despre infiintarea unei statii radio FM, una dintre cele mai folosite idei este un trasmitator cu consum redus de energie. Acest tip de post de radio functioneaza la putere mai mica decat posturile comerciale, astfel incat el poate sa acopere doar o suprafata mai mica. Zona exacta a emisiei sale depinde de teren si cantitatea de energie pe care o utilizeaza.

Din nou, in functie de zona in care locuiti, serviciul sau redus de putere va permite difuzarea emisiei undeva intre 400mW si 110W, si poate fi fara licenta sau, alternativ, poate fi licentiat. Acest nivel de putere este suficient pentru a acoperi oriunde intre o raza de cativa kilometri la mai multe zeci de kilometri. O alta optiune care functioneaza este un post de radio complet licentiat. Acest tip de frecventa va oferi o acoperire maxima si va va permite sa se ajunga la cat mai multi ascultatori posibil.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu