Simboluri care si-au pierdut din insemnatatea originala

Niciun comentariu
Cornite de drac. Astazi, cornitele de drac sunt o emblema a oricarui concert de heavy metal si sunt asa de decenii intregi. Ronnie James Dio a popularizat uzanta lor in relatie cu muzica heavy. Gestul este insa mai vechi, mult mai vechi, de secole, de multe ori asteptandu-ne sa fie satanic. De fapt, nu e deloc satanic, e chiar opusul.

Simbolul e chiar benefic, este unul superstitios numit Corna. Ronnie stia de adevarata simbolistica a semnului de la bunica sa. Ca si OK-ul de mai inainte, si cornitele de drac reprezinta un mudra antica-karana sau gestul banarii raului. De multe ori, trebuie sa fim atenti spre cine-l indreptam pentru ca are si conotatii vulgare. Daca ajungeti in Balcani si aratati cornite de drac cuiva, le transmiteti ca ati intretinut relatii sexuale patimase cu partenerul lor sexual… Auch… Caduceus. Caduceus sau tija lui Hermes este folosit de organizatiile medicale din lumea-ntreaga. Este un I cu aripi cu doi serpi incolaciti in jurul sau. De cate ori vedeti asa ceva priviti la o greseala. Tija lui Hermes e confundata cu tija lui Asclepius, care nu are aripi si doar un sarpe incolacit.

Asclepius asta a fost un zeu grec antic al medicinei si vindecarii, asa ca simbolistica era potrivita pentru medicina. Vina o poarta US Army Medical Corps si un ofiter de acolo care a incurcat… tijele. De aceea noua simbolistica a caduceului este imbratisata mai mult de nord-americani. In alte parti ale lumii, caduceul este un simbol al comertului de vreme ce Hermes era legat de comert si negustorie.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu