Fara taste nu se poate? Ba se poate…

Niciun comentariu
Prima data cand ati pusa mana pe un PC, demult, in vremuri antice, ati observat imediat si perifericele monstruoase la acea vremea: un mouse mai mare decat palma, cu bila de cauciuc si contacte proaste, si o tastatura uriasa, care tacanea ca o masina de scris. Pe masura ce ati mai crescut, tastatura s-a mai schimbat, a devenit mai micuta, chiar dinamica, i s-au adaugat butoane si functii noi, culoarea alba s-a transformat in toate culorile curcubeului, s-a trecut la iesirea USB.

Apoi au aparut tastaturi tot mai mici si pentru dispozitivele mobile, apoi au urmat tastaturile flexibile, cele din titan chiar. Recent, au aparut si cele virtuale, proiectate pe diferite suprafete cu ajutorul laserelor sau altor dispozitive mai ciudate. Toate insa aveau o caracteristica unica: aveau taste, fie fizice, fie virtuale. Bariera asta a fost desfiintata de AirType. De ce? Pai, simplu, ca sa tastezi ceva pe AirType nu ai nevoie de taste-oricum, nici nu are… Prototipul american nu necesita mousepad sau suprafete plane, rigide. Functionarea se bazeaza pe „citirea” miscarilor degetelor in timp ce scrii „in aer”-asa putem sa folosim tastatura fara taste oriunde, pe orice device. Viitorul va fi dupa cum vedem al inimaginabilului, al ineditului care sa fie util. Sa ne asteptam si la mouse fara… mouse, casti care nu trebuie puse pe urechi-deja si aici bariera e sparta definitv de castile wireless de mici dimensiuni si de disparitia firului atat de enervant si al mufei care se tot rupea cand iti era mai mare dragul.

Stim deja ca Google Glass lucreaza deja la controlul ochelarilor cu puterea mintii, stim si ca robotii sunt din ce in ce mai activi pe partea de socializare si training, asa ca ne putem astepta la absolut orice de la gigantii din industria IT.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu