Sprancenele, mai importante decat credeam?

Niciun comentariu
Starea de fapt. Sprancenele au fost aranjate in forme variate de-a lungul istoriei. Femeile din Egiptul Antic isi vedeau sprancenele ca pe o chestiune de viata si de moarte. Stapanii isi radeau sprancenele atunci cand le mureau pisicile, animal sfant in Egiptul Antic, in semn de doliu si durere. Cand nu le foloseaua pentru comemorari, si le inchideau la culoare si le dadeau cu niste substante care formau culoarea neagra.

Estetica din anul 69 i.d.Hr. e prezenta si in vremurile moderne: Elizabeth Taylor a avut exact aceste sprancene de un negru foarte puternic in filmul Cleopatra, din 1963, iar Kim Kardashian a avut si ea sprancene negre ca taciunele cand a aparut pe o coperta a unei celebre publicatii internationale.

Si femeile din Grecia Antica foloseau praf de antimoniu pentru a-si aranja sprancenele, dar foloseau si cam primele sprancene false din par de capra lipite de frunte cu niste lipici natural. In Anglia, femeile ramaneau fara sprancene dupa ce-si dadeau cu un produs gen fard ce continea plumb. Astazi, mai toate femeile folosesc produse cosmetice diverse pentru a arata exact ca egiptencele din Antichitate. In 1919, chimistul american T.L. Williams a dezvoltat un produs din obiceiul surorii sale care tot imbina vaselina si carbune pentru a-si colora sprancenele. Peste ani, asta devenea primul produs scos pe piata de brandul Maybelline-domnisoarele stiu cel mai bine despre ce e vorba. Conceptul sprancenei ideale a fost motiv de disputa de-a lungul timpului. Greta Garbo era fana a sprancenelor subtiri ca un creion, undeva prin 1920, in vreme ce Madonna le prefera ridicol de mari prin anii 1980.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu