Obsesie vs pasiune

Niciun comentariu
Oare toate femeile sunt atat de pasionate de fashion, ca si mine? Ma intreb, daca ar fi sa se faca un grafic, care ar fi criteriile dupa care s-ar decide podiumul acelor femei pasionate de fashion, in cel mai “acut” mod posibil. Da, sunt multe femei, chiar si multi barbati, care transforma aceasta pasiune pentru haine, moda, frumos, intr-un fel de viciu, adictie, dusa chiar pana la stagiul de “boala obsesiva”. Nu este insa, general valabil, si nu trebuie sa punem semnul “egal” intre pasiune si viciu. Cred, insa, ca exista, o linie subtire, pentru unele persoane, intre pasiune si obsesie, adictie.

O linie ce odata trecuta, devine o povara, o goana obositoare dupa niste obiecte vestimentare si nimic mai mult. Lucrurile acestea, se pot intampla, doar daca nu esti o persoana echilibrata, daca nu ai simtul masurii si ceva din viata ta nu este tocmai in ordine. Daca ajungi in punctul in care, tot ceea ce te intereseaza este sa “respiri” haine, sa cumperi in mod impulsiv si nesabuit, haine peste haine, pe care nici macar nu mai apuci sa le impraci, atunci in mod clar, ai o problema si trebuie sa te opresti si sa o rezolvi. Deja facand cumparaturi peste cumparaturi, insa doar de dragul de a avea mai mult, nu mai exista nicio urma de pasiune, este pierduta, asta daca a existat vreodata, sau a stat bine ascunsa sub masca unor neajunsuri personale, ascunse in subconstient. Sunt multe persoane care incearca sa compenseze astfel, lipsa unui lucru important din viata lor, sau a unei persoane, sau vor sa ascunda un neajuns, o alta problema, inlocuind-o cu altceva. E bine ca aceste persoane, sa realizeze ca nu o fac din pasiune si sa nu o mai numeasca, in mod gresit “pasiune”.

Sa ai pasiune pentru haine, inseamna sa studiezi stiluri, istoria modei, sa urmaresti figuri reprezentarive din lumea modei, sa stii cate ceva despre fiecare perioada in parte, despre fiecare stil, sa iti doresti sa gasesti niste obiecte vestimentare inedite, sa creezi niste tinute in trend avand chiar si haine second hand, sa pui cap la cap niste piese vestimentare pe care alte persoane, poate ca nu le-ar fi vazut niciodata impreuna, dar, chiar si asa, arata perfect, adaptate cu accesoriile potrivite si atitudinea corecta. Asta inseamna pasiune!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu