Ce articole sa nu iti lipseasca din bagajul pentru concediu?

Niciun comentariu
In primele zile din an e rost de planificari, de planuri, de obiective de atins in cele 365 de zile pe care le ai la dispozitie. Pe liste de rezolutii pentru 2020, in primele pozitii, vom vedea cu siguranta concediile. Pentru unii poate sa fie primul concediu dupa o perioada foarte lunga de timp, pentru altii poate sa fie acel concediu mai altfel, pe care nu il vei uita niciodata. Alegerea destinatiei de vacanta, alaturi de gasirea unei companii aeriene care sa iti asigure zborul, daca te duci pe cont propriu sunt primii pasi spre un concediu de vis.

Poti merge si in agentii de turism pentru pachete complete si servicii mai bune la destinatie, hoteluri cu o reputatie buna. Cand ai totul pus la punct nu-ti ramane decat sa te gandesti din timp si la ce iei cu tine in vacanta. Chiar daca este destul de devreme sa iti faci bagajul nu strica sa ai macar o lista cuprinzatoare cu toate articolele care nu ar trebui sa iti lipseasca din bagaje. Asa nu vei fi prins pe picior gresit si vei sti ca ai la tine absolut tot ce ai nevoie in vacanta. Ca sa nu te pierzi in detalii e bine sa alegi o agenda, sa cauti trei sau patru file libere si sa grupezi toate articolele din viitorul bagaj in functie de importanta lor. Pe prima fila poti trece articolele si lucrurile esentiale, fara de care nu ai cum sa pleci in vacanta. De exemplu pasaport, buletin, acte personale, asigurare medicala, certificate medicale. Aici adaugam si actele copiilor, ale sotului, medicamente importante, articole de igiena intima pentru tine si pentru copii, pentru barbat sau sotie. Pe a doua fila putem pune articolele optionale. Lista e mai lunga decat prima, deci ai nevoie de spatiu ceva mai mult. E bine sa scriem tot ce ar putea sa ne faca viata mai usoara unde mergem.

De la ochelari de soare dama si pentru barbati, la electronice, creme, farduri, obiecte de ingrijire personala, jucarii toate intra pe aceasta lista. Vom avea nevoie de ochelari de soare dama si la munte, si la mare, chiar daca e iarna sau vara, ei vor fi cu noi mereu pentru a ne proteja de radiatia solara. Lista nu trebuie sa fie exagerat de lunga, e vorba de lucruri optionale, luam doar ce credem ca avem nevoie in plus fata de lucrurile esentiale. A treia lista este cea cu lucruri pe care le iei doar in functie de destinatie. Asta inseamna ca daca mergi la mare iei si lucruri speciale pentru plaja, poate o umbrela pentru cel mic, poate mai multe prosoape, articole vestimentare pentru vara.

Daca mergi intr-o zona rece vei pune pe lista haine mai groase si tot ce ti-ar trebui doar acolo. Tot aici intra si hainele si incaltamintea pentru diverse activitati-poate faci sport, poate vrei sa schiezi, vei avea nevoie de echipamente adecvate, de imbracaminte adecvata.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu