Uleiul de catina trateaza diverse afectiuni si simptomele acestora si este usor de administrat

Niciun comentariu
Vine din Muntii Altai, se gaseste intr-un arbust ramificat si foarte spinos, este greu de cules si creste in Euroa si in Asia, mai ales in zone muntoase sau litorale, semi-desertice. Catina este fructul arbustului despre care vorbim, este folosita de secole pentru tratarea diverselor boli si are o cantitate uriasa de vitamina C. Bolile de piele si bolile sistemului digestiv sunt tratate cu ajutorul catinei, simptomele se amelioreaza daca exista un consum moderat si constant.

Varianta de arbust care creste pe teritoriul tarii noastre are fructe cu vitamine, minerale si microelemente din belsug, fructele contin si flavonoizi si aminoacizi, dar si de doua ori mai multa vitamina C decat in cazul macesului. Pe lista de vitamine din catina intalnim si vitamina A, B-urile, vitamina E si F si P sau K. Adesea din fructele arbustului se extrage prin procedee speciale ulei de catina, cu un continut mare de vitamina C si E, vitamana A, vitamina B, de fier si magneziu, calciu. Acizii grasi omega 3-6-9-7 sunt prezenti in uleiul din catina, asigurand o actiune eficienta impotriva unor afectiuni diferite. Uleiul de catina, foarte bine tolerat de organism, se foloseste pe scara larga pentru prevenirea imbatranirii pielii. Pielea redevine stralucitoare si catifelata, hidratarea in profunzime este asigurata, productia de colagen este stimulata, ridurile se estompeaza. Problemele parului sunt rezolvate mai usor prin folosirea unui ulei de catina de calitate, parul va capata volum si vitalitate, va avea un aspect matasos si sanatos, firele de par se regenereaza mai usor, devin mai rezistente. Chiar si pentru unghii uleiul de catina poate face minuni daca este aplicat si se maseaza zona de aplicare, unghiile devin mai rezistente si isi pastreaza aspectul placut. Pe de alta parte uleiul obtinut din catina trateaza eficient ulcerul si reflexul gastroesofagian, calmeaza durerile si protejeaza mucoasa stomacala si cea a intestinelor, tranzitul intestinal este reglat mai ales daca apare si constipatia. Cu uleiul de catina pierdem mai usor in greutate pentru ca organismul invata sa nu mai retina grasimea in tesuturi, evitam sa avem Alzheimer si dementa la batranete, asta datorita continutului mare de vitamina B12 si de acizi grasi esentiali. Uleiul protejeaza si ficatul, reduce toxinele de la nivelul sau, combate eficient celulita, ateroscleroza, bolile cardiovasculare, hipertensiunea.

Antiinflamator puternic uleiul de catina este si un bun stimulent al sistemului imunitar, combate si infectiile si trateaza usor arsurile solare, eczemele si ulceratiile aparute in urma unor radiatii. Doamnele si domnisoare se pot folosi de uleiul de catina pentru tratarea unor afectiuni intime, de exemplu eroziunile colului uterin, fisurile anale. Continutul mare de vitamina A sustine utilizarea uleiului obtinut din catina pentru tratarea problemelor oculare, catina marind acuitatea vizuala si prevenind oboseala globilor oculari.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu