Tipuri de tapet si camerele in care e bine sa le folositi

Niciun comentariu
Tapetul este poate cea mai inspirata modalitate de finisare sau de decorare, oferind variante multiple de personalizare in functie de nevoile fiecarui client. Chiar si aplicarea unui tapet pe un singur perete poate da o aura deosebita unei camere, in vreme ce folosirea sa pentru piesele de mobilier va ajuta sa economisiti bani schimband complet fata acestora.

La moda este acum tapetul de vinil, cu aplicare rapida, textura mai groasa, lavabil foarte usor, dar si tapetul din textil sau matase, bambus, ambele cu rol estetic. Din punctul de vedere al productiei si al produsului final, avem tapet cu suprafata imprimata, cu textura in relief gata sa fie vopsita, lavabile si non-lavabile. Inainte sa cumparam un anumit tip de tapet, de preferat cel lavabil, este bine sa masuram suprafata pe care se va aplica si sa adaugam un supliment de pana la 20%, pentru atunci cand decupam sau vrem sa facem anumite taieturi mai deosebite. Pentru camerele mai mici este bun tapetul cu motive delicate, imprimeuri cat mai mici si fine, la fel si pentru cele incarcate cu piese de mobilier, care le vor segmenta cu siguranta si vor strica aspectul incaperii. In camerele mari puteti pune si unul cu imprimeuri mai aglomerate sau un fototapet cu o imagine panoramica, pentru a lasa impresia de adancime si eleganta. Tapetul in stil clasic poate fi folosit in living room, imprimand caldura si o atmosfera primitoare, trebuie sa se incadreze in acelasi stil cu piesele de mobilier.

Imprimeurile pot fi si ele diverse, florale, baroce, orientale, cu niste culori imaginative, rosu, griuri. Daca in camere avem parchet din lemn masiv si mobila veche e bine sa ne orientam catre stilul vintage si retro. In dormitor vor predomina culorile calde, asa ca si tapetul poate fi cu motiv floral, cu niste nuante moi, pastelate, la fel si in bucatarie. Daca in locuinta stau tineri pot fi utilizate culorile tari, dar si modele cu flori si inimioare, care confera un aer usor romantic. Foarte bine se potriveste si un tapet rustic, din fibre naturale, asta in cazul in care vrem sa transmitem ideea de revenire la origine, sa aratam un anumit spirit nationalist.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu