Aranjamente florale si buchete de flori intr-o florarie cu vanzari online

Niciun comentariu
Florile si limbajul acestora sunt o maniera perfecta de a transmite mesaje catre persoanele ce detin un rol important in inima celui ce daruieste un buchet de flori. De asemenea, acestea joca un rol extrem de important prin decorartiunile si aranjamantele florale necesare in cadrul unui eveniment ce se doreste a fi memorabil si frumos organizat.

Fie ca se va apela la serviciile unei florarii cu vanzari online, fie ca se va cumpara direct din respectiva florarie, este important de stiut ce fel de aranjament este cel mai potrivit evenimentului, ce fel de buchet este adecvat persoanei ce il va primi si bineinteles ce fel de flori trebuie folosite.

Modalitatea de cumparare din fata calculatorului pe care o ofera florariile cu vanzari online este cea mai potrivita atunci cand timpul este insuficient si multe alte prioritati duc la amanarea procesului de alegere si cumparare a florilor.

Tipuri de aranjamente florale:

Florile sunt cele ce ne inveselesc, ne scot din cotidian si ne transmit o stare de bine. S-a nascut astfel arta aranjarii acestora in buchete sau aranjamente florale, menite sa aduca un plus de frumusete si emotie atunci cand daruim flori sau pur si simplu le privim.

Folosirea aranajamentelor cu trandafiri este nemuritoare si nu va dezamagi niciodata.

Sunt in principal recunoscute trei tipuri de aranjamente florale: traditionale, moderne si orientale. Aranjamentele japoneze sunt cunoscute drept Ikebana. Aranjamentele traditionale sunt bazate in principal pe existenta unor flori frumos colorate, iar celelalte tipuri pe armonia elementelor.

Ikebana, arta de a corecta natura prin intermediul unui aranjament floral

Cea mai reprezentativa maniera artistica de aranjare a florilor dupa anumite principii a fost conturata de japonezi inca din secolul al VI-lea si poarta denumirea de Ikebana. Initial a fost folosita pentru decorarea templelor budiste din Japonia. Etimologia cuvantului “Ikebana” confera acestui cuvant intelesul de a trai prin intermediul privelistii pe care o poate da o floare sau aranjament.

Ikebana reprezinta o arta a tablourilor vii. Inca de la inceputurile sale, aceasta avea ca scop oferirea unei imagini relaxante privitorului, desprinsa din cotidian si oferind bucuria de a contempla o imagine frumoasa a unei flori. Spre exemplu, un samurai se putea desprinde de viata sa tumultoasa de razboinic cand se intorcea acasa si admira o floare in vaza. Aceasta arta a evoluat si in prezent ofera japonezilor o escapada din cotidian si totodata o maniera de a ramane netulburat in fata unui peisaj frumos, a unui aranjament floral sau chiar a unei cani cu ceai, furnizand apoi energia de a munci in continuare intr-un ritm alert.

Principiul de baza in Ikebana consta in corectarea naturii si nu in copierea acesteia. Se folosesc ramuri, frunze cu un contur aparte sau tulpini pentru a crea modelele dorite. De asemenea, un model simplu va fi preferat unui buchet de flori bogat ornamentat. Se va evidentia si legatura omului cu natura in aranjamentele create. Vasul este si el deosebit de atent ales si trebuie sa se imbine armonios cu plantele. Florile folosite cu precadrere sunt trandafirii, irisii, crizantemele, floarea – soarelui, lalelele, gladiolele, crinii, margaretele. Foarte apreciate sunt ramurelele de pomi fructiferi inflorite.

Un alt aspect apreciat in aceasta arta este constituit de asimetrie. Astfel, un copac scorburos sau crescut inconvoiat va fi preferat unuia crescut normal.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu