Anvelopele din cauciuc natural din guayule, o investitie de viitor pe care producatorii o vor aprecia

Niciun comentariu
Producatorii de cauciucuri pentru toate tipurile de autoturisme incearca mereu sa gaseasca noi metode de a valorifica la maximum orice idee prin care pot sa schimbe radical experienta la volan a soferilor din lumea-ntreaga. Recent, Bridgestone Corporation a facut un pas important catre confortul sporti in timpul sofatului si siguranta sporita la volan producand primele anvelope din cauciuc natural din guayule, un arbust care se gaseste in SUA si nordul Mexicului. Cauciucul nu este cumparat de pe alte piete, ci este cultivat intr-un centru special din Mesa, Arizona, acolo unde japonezii si-au pus toate sperante in obtinerea materiei prime pentru niste cauciucuri unice.

Anvelopele produse de Bridgestone sunt schimbate la nivel de compozitie la banda de rulare, flanc si material de umplere a talonului, cauciucul natural fiind folosit in toate aceste parti tocmai pentru a oferi oricarui sofer un set de cauciucuri stabil si rezistent. Trecerea la cauciucul din guayule se impunea pentru ca celalalt tip de cauciuc obtinut din arborele de cauciuc se gasea in regiunile tropicale din Asia Sud Est, asta insemnand ca aparea supra-concentrarea productiei de cauciuc natural doar in anumite zone de pe glob. Noul tip de cauciuc folosit la anvelope va fi optimizat si evaluat, implicat in constructia structurala a cauciucurilor tinand cont de diferitele manevre care se executa cu acestea. Cauciucul natural obtinut din guayulecrete si in regiunile aride, asa ca sursele de cauciuc natural vor fi mai diversificate si mai usor de gasit. In prezent, dezvoltatorii companiei cultiva acesti arbori pe 114 hectare din Eloy, Arizona, urmarind inmultirea lor controlata si crearea unor specii cu un cauciuc mai rezistent si cu o structura cat mai bune.

Aplicatiile practice ale acestei descoperiri nu se rezuma doar la cauciucuri, ci si la cercetare, productie, dezvoltare si prelucrare experimentala. Pretul cauciucurilor va fi influentat si el de noul tip de materie prima utilizata in fabrici, asa ca s-ar putea sa avem pe viitor si unele mai accesibile, dar de calitate premium.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu