Faltuirea de calitate se obtine cu masini de zencuit profesionale

Niciun comentariu
Foarte utile in orice atelire de prelucrare metal care se respecta, masinile de zencuit de la emasiniunelte.ro, magazinul online cu cele mai mici preturi la masini si utilaje folosite in industria prelucrarii lemnului si a metalului, ii pot ajuta pe amatori, dar si pe profesionisti sa obtina piese din tabla si imbinari de calitate intr-un timp foarte scurt si cu o precizie uimitoare.

Aceste masini de zencuit sunt folosire frecvent pentru diverse imbinari si pentru faltuit, cu ele realizandu-se si capace sau forme pe burlane din tabla. Cele mai populare tipuri de masini de zencuit sau masini de faltuit, cum mai sunt cunoscute, sunt cele manuale si cele cu motor. Masinile manuale sunt actionate cu ajutorul fortei umane, rolele de realizare a faltului fiind montate pe axele masinii. Dupa aceasta operatiune se introduce foaia metalica intre role, rolele se rotesc la actionarea manuala, iar foia metalica e prelucrata rapid. La final, rolele sunt distantate si se scoate foia prelucrata. La masinile de zencuit cu motor, faltuirea se face automat, fara interventia umana, rolele miscandu-se cu ajutorul unui motor puternic. Masinile manuale de zencuit se gasesc mai ales in atelierele de reparatie si instruire, sunt usor de folosit, compacte, mai indemanatice decat masini de zencuit cu motor si compacte. Se pot realiza forme de borduri de calitate, arborele masinii este foarte bine fixat si vibratiile nu ingreuneaza prelucrarea, cadrul masinii fiind din fonta turnata. Limitatorul reglabil de pe rola inferioara regleaza mereu adancimea de bordurare.

Masinile de zencuit motorizate pot sa realizeze forme de borduri mult mai rapid, au motoare puternice, optimizate pentru exploatare indelungata, cadrul este robust si nu permite vibratiile puternice in timpul prelucrarii-unele modele au si stand cu rafturi pentru a pune la loc sigur rolele si sculele. Pedalele care se actioneaza in timpul zencuirii fac exploatarea masinii si mai usoara.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu