Care sunt cele mai solicitante locuri de munca?

Niciun comentariu
Fiecare profesie in parte are particularitatile sale si impune un anumit grad de stres. La nivel mondial, s-au realizat studii cu privire la cele mai solicitante locuri de munca, statisticile punand pe primul loc locurile de munca ce implica lucrul cu publicul.

In opinia romanilor exista cateva job-uri extrem de solicitante, situate in top. Astfel, medicii, pompierii, pilotii si profesorii sunt, in opinia romanilor, primele patru profesii cu cel mai ridicat grad de stres. In randul celor mai stresante joburi se numara si meseriile de programator / profesionist in domeniul IT; sofer profesionist; avocat / procuror / judecator; profesionist din domeniul financiar / contabil / auditor; reporter; taximetrist; politist. Circa 75% din romani se declara stresati si suprasolicitati la locul de munca, in timp ce 8 din 10 romani acuza boli survenite in urma conditiilor de munca stresante. Domeniul traducerilor intra si el in randul meseriilor ce implica lucrul cu publicul, situandu-se, astfel, in topul locurilor de munca solicitante. Meseria de traducator este solicitanta si din alte puncte de vedere: impune un dedline (un termen limita), cere rapiditate si promptitudine, concentrare si atentie sporite. Asadar, cei care lucreaza in birouri de traduceri se numara printre angajatii supusi unui nivel de stres ridicat. Gradul de stres al celor care lucreaza in domeniul traducerilor este diferit, in functie de segmentul de traduceri in care lucreaza: traduceri tehnice, traduceri medicale, traduceri de acte auto, traduceri de diplome de studii, traduceri economice etc.

Unele tipuri de traduceri impun o concentrare si un stres mai mari, fata de altele, considerate mai usoare, din punct de vedere al dificultatii vocabularului, termenilor de specialitate etc.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu