Iubesc primavara

Niciun comentariu
Primavara este un anotimp al renasterii. Apar primele raze ale soarelui dupa ce astrul ceresc a hibernat toata iarna si se dezgheata totul. Apar primii ghiocei cu clopoteii lor inca ninsi si cu tulpina verzuie din ultimele ramasite ale zapazii si cadavrul alb si imens al iernii , zapada, dispare in sicriul de sub pamant. Totul infloreste, apar primii muguri frumosi in ramurile pomilor si primele flori printre firele ierbii, primele insecte isi scot trupul firav la lumina de sub pamant si incep sa misune pe la suprafata, bucurandu-se cu trupul lor plamand de razele dezmierdatoare ale soarelui.

Imi place mireasma florilor din pomi, mirosul narciselor si zambilelor care creeaza o atmosfera romantica in piete , vine si Pastele cu mirosul de cozonac, pasca, miel si drob si cosul cu oua rosii cu desene hazlii ii impresioneaza pe toti, indiferent de varsta. Este o placere incredibila sa te bucuri de aroma imbietoare a florilor de pe camp si a copacilor infloriti, sa te infrumusetezi cu cateva martisoare hazlii si sa te bucuri alaturi de persoana draga de clipele frumoase ale primavarii petrecute in doi. Ce poate sa iti placa mai mult la o primavara timpurie. Mai intai ca nu mai e ger si ca nu mai cazi pe gheata. Mai apoi ploile scurte si caldute, primele raze ale soarelui care iti redau puterea in trup, clipele pe care le petreci in poenita la sfarsit de saptamana alaturi de cei dragi sau de niste cunostiinte, un gratar un prietenii sau cateva ore de plimbare prin parc cu bicicleta sau cu rolele. Este un anotimp minunat cand dai buzna prin magazine pentru haine noi, care sa se asorteze cu sezonul, dupa farduri la moda si bijuterii fascinate. Este sezonul in care simti ca renasti dupa o perioada de amorteala si in care incepe sa iti creasca vitalitatea in corp, aproape nimeni nu simte astenie, toti simt cum le creste energia si sunt pregatiti pentru a se confrunta cu obstacolele sau bucuriile vietii cu mai mult tact si mai mult optimism.

S-ar putea sa te bucuri de o raza de soare, de o floare imbietoare sau de un martisor, de un gandacel sau un flutural de primavara care isi intinde curajos aripile in vantul primaveratec, de o lacrima prelinsa din cer sau de un nor pufos, s-ar putea sa te bucuri de un curcubeu multicolor imediat dupa ploaie, de verdele copacilor si de rosul lalelelor, de orice lucru care iti aduce bucurie in suflet si nu uita primavara trebuie sa renasti o data cu natura si sa iti gasesti forta pentru un an nou cu de toate si bucurii si suparari, in special bucurii sa avem parte cu totii.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu