Moduri ciudate de a salva o casatorie

Niciun comentariu
Lupta pana la moarte cu sotia. In Germania medievala alta varianta de terminare a casatoriei, care era incurajata, era inchiderea ambilor soti intr-o camera cu arme si indemnarea lor sa se lupte pana la moarte. Dupa o luna de pregatiri, arena era gata de marea lupta dintre soti. Barbatul a luat un pumnal, o sabie, femeia un sac de pietre si au inceput sa se bata pana cand cineva ceda si murea. Barbatul trebuia sa lupte din groapa si sa aiba o mana legata tot timpul.

Daca unul dintre soti supravietuia si celalalt nu murea, pierzatorul era executat. Nu se stie pentru ce luptau oamenii de atunci, insa ne imaginam ca se urau de moarte pentru a putea sa faca asa ceva. Interzicerea dreptului de a divorta pentru femei. E singura modalitate care chiar functioneaza si nu e asa de sangeroasa. Adevaratul motiv pentru care divorturile sunt din ce in ce mai multe este ca oferim femeilor niste portite de scapare. In trecut femeile nu prea aveau ce face si stateau cu sotul. Barbatii puteau divorta, aveau dreptul asta, femeile nu aveau cum in nicio imprejurare. Totul s-a schimbat cand femeile au inceput sa aiba drepturi, printre care si acela de a parasi barbatii agresivi si abuzivi.

Pe masura ce femeile au castigat mai multe drepturi, rata divortului a crescut galopant, ceea ce e un lucru bun pana la urma. Cand au ajuns sa aiba drepturi egale cu ale barbatilor in privinta divortului, rata sinuciderilor in randul femeilor s-a redus la 20%. Asa ca exista o modalitate prin care ne putem intoarce in vremurile bune si putem reduce rata divorturilor, insa s-ar putea sa nu fie ceea ce ne dorim pana la urma...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu