Ce produse poti folosi pentru intretinerea parchetului din casa

Niciun comentariu
Parchetul din locuinta ta este mai mult decat un element al design-ului interior, el iti asigura protectie si confort pentru a te simti bine si a te plimba cu placere prin casa ta. Indiferent de tipul de parchet pentru care ai optat si pe care l-ai montat in locuinta, trebuie sa cunosti ca acesta necesita o intretinere speciala si constanta. Un parchet rezistent este rezultatul pastrarii acestuia in bune conditii. Astfel, ar trebui sa cunosti gama de accesorii pentru parchet si sa te informezi despre produsele pe care le-ai putea utiliza pentru mentinerea unui aspect nou si ingrijit parchetului din locuinta ta.

In primul rand ar trebui sa-ti alegi dintre accesoriile pentru parchet, produsele de curatare potrivite pentru materialul din care este confectionat parchetul din casa ta. Solutii de curatare pot fi pe baza de solvent sau diluate, pentru a fi folosite periodic, minim semestrial. Pentru o ingrijire optima a parchetului din locuinta, ai putea, periodic, sa aplici si uleiuri naturale, care sunt rezistente la apa si murdarie si care rezista bine la deteriorare. Daca aveti mici diferente de culoare pe suprafata parchetului, acestea ar putea fi camuflate sau chiar eliminate complet prin aplicarea uleiurilor naturale. Din categoria accesoriilor pentru pachet fac parte si produsele utilizate pentru blocarea umiditatii din sapele de ciment, amorsele. Utilizarea acestora este foarte importanta si o aplicare corecta garanteaza o rezistenta indelungata a parchetului instalat.

Revenind la ingrijirea exterioara a parchetului este recomandabil sa aveti grija la deteriorarile care pot fi produse de colturile ascutite ale mobilelor, acestea pot produce zgaraieturi si diminueaza din aspectul estetic al parchetului, de aceea, poti apela la paduri din pasla pentru mobilierul din casa. Ingrijirea constanta si corecta a parchetului, precum si utilizarea echilibrata a produselor pentru intretinere, sunt elementele-cheie pentru rezistenta indelungata a acestuia.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu