Detalii la care trebuie sa fii atent cand alegi verighete

Niciun comentariu
Nunta este cel mai important eveniment din viata unui cuplu. Pregatirile incep de cu un an inainte, toate detaliile trebuie puse la punct pentru ca in ziua cea mare toate sa „se alinieze” cum trebuie. Printre primele lucruri pe care le are de facut viitoare pereche de miri este alegerea perechii de verighete. Simbol al unirii celor doua suflete, verighetele poti fi confectionate din aur alb, galben sau roze, au o forma clasica si sunt purtate de ambii soti, atestand intr-un mod elegant formarea unui cuplu si a unei viitoare familii.

Alegerea verighetelor nu este un proces simplu, intrucat pe piata sunt foarte multe modele disponibile, unele mai simple, altele mai complexe, cu diverse inscrisuri si detalii. Primul criteriu in functie de care trebuie sa va orientati catre o verigheta sau alta este curbura verighetei. Verigheta pe care o vei cumpara trebuie sa fie in primul rand confortabila, sa aiba o anumita forma si o anumita latime, marginile rotunjite si bine slefuite. Curbura interioara a inelului e si ea foarte importanta, ea trebuind sa fie lina, ca sa dea senzatia de confort pe deget. Conteaza foarte mult si latimea unei verighete, care trebuie aleasa in functie de lungimea si grosimea degetelor. In general, daca mainile sunt mari, atunci degetele sunt mai lungi si ar fi cazul sa va orientati catre verighetele de grosime medie si mai late.

Daca mainile sunt mici si degetele scurte, atunci verigheta trebuie sa aiba 5 mm latime si chiar mai ingusta. Atentie si la marimea verighetei-daca e prea mare, o puteti pierde, daca e prea mica ramaneti cu semne si va incomodeaza. Bijutierii recomanda sa cumparati verighetele care au totusi un spatiu de 1-3 mm cand sunt puse pe deget. Atentia trebuie acordata si modelului de verighete. In prezent exista multe verighete cu modele incrustate in aur, insa sunt si unele care au pietre plasate pe toata suprafata acestora. Este bine sa le probati inainte si sa le alegeti pe cele pe care le simtiti cel mai bine pe deget. Cu cat verighetele sunt mai simple si mai elegante, cu atat aspectul lor pe deget va fi mai placut.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu