Balustradele, un accesoriu pentru un design elegant si la moda

Niciun comentariu
O balustrada este foarte importanta in economia unui imobil, indiferent care este utilitatea lui, ca e comercial, ca e unul folosit de o familie sau reprezinta o cladire de birouri. Balustradele protejeaza, sunt puncte de sprijin pentru cei care urca sau coboara pe scari, dar au si rol decorativ, integrandu-se perfect in ansamblul arhitectural.

In cazul unor balustrade mai simple, ele trebuie fixate cat mai bine de zid pentru a nu crea accidente si a genera dezechilibrarea celor care le folosesc. Constructia lor poate fi facuta in feluri diferite, in functie de ce asteapta clientii si ce fel de materiale sunt mai elegante si mai ieftine. Daca balustrada exterioara este pusa pe terasa, balcon sau chiar pentru acoperis, aceasta trebuie sa fie din beton pentru a rezista factorilor climatici si socurilor. In plus, balustradele din beton pot imprima si o nota de eleganta spatiului unde sunt amplasate, asigurand un design pe masura impozantei cladirii.

Balustradele de interior sunt construite cel mai adesea pentru spatii publice sau vile, cladiri de birouri mai inalte, case, materialele folosite fiind dintre cele mai diferite, de la lemn masiv, la inox sau sticla si fier forjat. Inaltimea unei balustrade de interior atinge 900 mm, masura fiind facuta de pe coltul treptei sau de pe pardoseala, iar cea de exterior nu depaseste 1.1 m, mai ales daca balconul sau terasa are inaltimi de cadere peste 2 m. Balustradele din inox sunt rezistente, nu trebuie vopsite, nu sunt afectate de intemperii, raman la fel de frumoase, iar daca mai sunt si combinate cu sticla sau lemn, atunci stilul dvs. personal va iesi in evidenta cu siguranta. Combinatii interasante sunt si inoxul cu lemnul, inoxul cu sticla.

Alte tipuri de balustrade la moda sunt si cele de sticla simpla, care pot fi folosite si in interior, si in exterior - in functie de ce design are imobilul pot exista balustrade din sticla clara, sau mata, cu forme si culori diferite.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu