Tulburari ale somnului pe care ti-a dori sa le traiesti

Niciun comentariu
Mancat necontrolabil in timpul somnului. Ni s-a intamplat de multe ori sa ne trezim in miez de noapte si sa luam o gustare, insa pentru unii oameni, gustarea de la miezul noptii a fost dusa la extrem. Nu trebuie sa confundam aceasta boala cu mancatul in timpul noptii constientii fiind. Bolnavii care au aceasta boala habar nu au ca mananca in timpul somnului. Ei pot fuma, pot bea, manca orice, fara sa realizeze.

Multi s-au ranit incercand sa deschida conserve in somn sau sa taie anumite produse, iau in greutate si sufera de obezitate. Tratamentul medicamentos nu e asa de eficient in toate cazurile, multe dintre medicamente inducand chiar crize ale acestei boli manifestate prin mancat excesiv pana la voma. Sindromul miscarilor ritmice. Este foarte neplacut sa-ti vezi copilul tot dandu-se de tablia patului in timp ce doarme. Copilasii care sufera de boala miscarii ritmice dau din tot corpul, din capusor si membre in timp ce incearca sa adoarma. Copilul nu isi da seama ce face si poate sa aiba aceste miscari si in timpul somnului profund si cand e doar in stare de „atipire”. Multi pacienti cu astfel de simptome le au atunci cand dorm pe burta sau pe spate si pot avea si autism.

Boala apare in primele luni de viata si dispare pe masura ce copilul inainteaza in varsta. Sunt si cazuri cand miscarile sunt violente si pot duce la ranirea copiilor, asa ca se recomanda protejarea zonelor unde au tendita sa loveasca cu diferite lucruri sau bandaje moi.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu